Activiteiten

Afhankelijk van het soort groep waarmee je naar de Karmel afzakt, heb je uiteraard specifieke interesses in de mogelijkheden op en rond het domein. Enkele mogelijkheden zijn bruikbaar voor elke groep; andere zaken zijn eerder specifiek voor een bepaalde doelgroep.

 

* Jeugdwerk

Als één van de vier jeugdverblijfscentra van Chirojeugd Vlaanderen is De Karmel uitermate afgestemd op het onthaal van groepen die binnen het jeugdwerk actief zijn.

Voor vormings- of planningsmomenten is er op De Karmel de volpensionformule. Wie liever zelf zijn potje kookt, kan terecht in zelfkook. Tijdens de zomervakantie kan De Karmel als bivakplaats gehuurd worden. 

Met 3 gebouwen die elk beschikken over minstens 3 grote werkruimtes, 4 grote spelterreinen op het domein, een stukje bos en tal van mogelijkheden in de buurt lost De Karmel de verwachtingen in van menig jeugdgroep. 

Ook financieel komen we het jeugdwerk tegemoet. Vlaams jeugdwerk verblijft aan lagere tarieven dan andere groepen. Chirogroepen krijgen daarbovenop nog eens speciale tarieven.

 

* Lagere school

Noem het bosklassen, GWP, extra-muros-activiteit of buitenschoolse activiteit. Eén ding is zeker, voor de leerlingen blijft het een onvergetelijke gebeurtenis. Om het verblijf zo aangenaam mogelijk te laten verlopen, bieden we de nodige logistieke ondersteuning. Dat gaat van hulp bij het opstellen van het programma, tot kindvriendelijke, gezonde maaltijden verzorgen en geschikte verblijfsaccommodatie ter beschikking stellen.

We ontwierpen een bundel met activiteiten, ideeën en lessuggesties om leerkrachten in de voorbereiding te ondersteunen. In die bundel vind je dagactiviteiten, ideeën voor uitstappen, knutselactiviteiten, sport- en ontspanningsmogelijkheden, lespakketten voor leerkrachten en werkblaadjes voor de leerlingen. Dat geheel bieden we aan voor de leerlingen van de lagere school en de eerste jaren van het middelbaar onderwijs

.

Heel wat activiteiten kun je gewoon overnemen of na enkele aanpassingen gebruiken voor jouw groep.

Bij vragen of onduidelijkheden over de mogelijke pakketten of over de mogelijkheden in de buurt staan we altijd ter beschikking om de juiste informatie te verstrekken. Bij een verkennend bezoek nemen we graag de nodige tijd om uitgebreid de mogelijkheden te overlopen die De Karmel biedt.

 

 
 
* Secundair en Hoger onderwijs

De 10 grote werkruimtes maken De Karmel zeer geschikt om vormingsdagen, bezinningsdagen, creastages en kennismakingsdagen te organiseren.

Tal van mogelijkheden in de buurt zorgen voor een arsenaal aan (educatieve) activiteiten om te doen met jouw klas.

Als je in De Karmel verblijft, kun je jouw verblijf inhoudelijk ook vorm geven door een beroep te doen op begeleid(st)ers van de dienst Jong en Van Zin. Met een 30-tal geschoolde krachten begeleidt die vormingsdienst tal van opleidingen en vormingssessies. In samenspraak met de school wordt er een all-informule aangeboden die zowel het verblijf, de maaltijden als de vorming omvat.

Bij de berekening van de volpensionprijs worden zowel de leerlingen als de leerkrachten aan de jongerenprijs gefactureerd.

 

 

 

* Familie, vriendengroepen, oud-leiding

Ook al zijn we een jeugdverblijfscentrum, we ontvangen ook gezinnen, sportievelingen en culturele verenigingen zoals fanfares, toneelverenigingen en harmonieën die de gezelligheid van groepsaccomodatie verkiezen boven de luxe van een hotel.

Met je familie of vereniging ontspannen, elkaar beter leren kennen of repeteren: het kan allemaal in De Karmel. We ontvangen jullie graag in volpension of zelfkook.

De Karmel ligt in de groene rand van Brugge en biedt een waaier aan mogelijkheden voor dagen vol onstpanning: een dagje naar Brugge onder leiding van een gids, een wandeling in natuurdomein Beisbroek, een fietstochtje langs de knooppunten van de Kastelenroute, een dagje met de kinderen naar het Boudewijnpark, noem maar op.